Kiváltjuk cége áramszámláját

Átlagosan 2,8 év alatt megtérülő napelemes rendszerrel évtizedekre kimaradhat az egyre nyomasztóbb energiaár növekedésből.

Akár 90 nap** alatt telepítjük napelmes rendszerét úgy, hogy Önnek szinte ki sem kell mozdulnia irodája kényelméből.

** A 2021 végén elindult világpiaci alapanyag hiány miatt, ez a telepítési idő változhat, attól függően, hogy milyen napelemes rendszert választ.

Több ezer
elégedett család és cégvezető
+10 év
szakmai tapasztalat
IEC
European standard
Területi napelem-szakértő
aki csak az Ön ügyeire figyel
20 év *
panel garancia
25 év *
lineáris teljesítmény garancia
10 év *
inverter garancia
Időtálló garancia
hosszútávra tervezve

Repülnek az energiaárak és ki tudja, hol állnak meg

A cégvezetők legrosszabb rémálmát éljük, mert amiért tegnap 20-30 forintot fizettünk, azért elképzelhető, hogy pár hónapon belül 50-80 forintot fogunk fizetni – egy év múlva pedig ennél is többet.

Egyelőre nem látjuk, hol fognak tetőzni a kW díjak, de az biztos, hogy minél előbb vált egy cég alternatív energiaforrásra, annál hamarabb lesz a kezében egy verhetetlen versenyelőny, mert az általános energiadrágulás miatt nem kell drasztikusan emelnie a saját árait, (amit a konkurenseinek jó eséllyel meg kell lépniük).

Képzelje el, hogy van egy energiaellátója, ami nem küld számlát és hidegen hagyja az infláció

A felvetés valós, nem csak izgalmas gondolatkísérlet.

A következő megtérülési táblázat egy kisebb cég évi kb. 2,6 Millió Ft-os (216.000Ft/hó) áramszámlájával és a várható energiaár-forgatókönyvek alakulásával lett kalkulálva.

Mindegyik eredményre igaz, hogy egy cég teljes élettartamát nézve elenyésző befektetésről beszélünk – a fenntarthatósági oldalra pedig nem tudunk és nem is akarunk árcédulát ragasztani, mert szerintünk megfizethetetlen, hogy élhetőbb éveket nyerünk a Földön.

Új áramszolgáltatói díjak esetén 50Ft/kW nettó 60Ft/kW nettó 70Ft/kW nettó 80Ft/kW nettó
+20 Ft hálózat használati díj
70 Ft/kW
80 Ft/kW
90 Ft/kW
100 Ft/kW
Éves fogyasztás
66.000 kW/év
66.000 kW/év
66.000 kW/év
66.000 kW/év
Éves villanyszámla
4.620.000Ft
5.280.000Ft
5.940.000Ft
6.600.000Ft

Megtérülési idő

3,5 év

3,1 év

2,7 év

2,5 év

Új áramszólgáltatói díjak esetén 50Ft/kW nettó
+20 Ft hálózat használati díj
70 Ft/kW
Éves fogyasztás
66.000 kW/év
Éves villanyszámla
4.620.000Ft

Megtérülési idő

3,5 év

Új áramszólgáltatói díjak esetén 60Ft/kW
+20 Ft hálózat használati díj
80 Ft/kW
Éves fogyasztás
66.000 kW/év
Éves villanyszámla
5.280.000Ft

Megtérülési idő

3,1 év

Új áramszólgáltatói díjak esetén 70Ft/kW nettó
+20 Ft hálózat használati díj
90 Ft/kW
Éves fogyasztás
66.000 kW/év
Éves villanyszámla
5.940.000Ft

Megtérülési idő

2,7 év

Új áramszólgáltatói díjak esetén 80Ft/kW nettó
+20 Ft hálózat használati díj
100 Ft/kW
Éves fogyasztás
66.000 kW/év
Éves villanyszámla
6.600.000Ft

Megtérülési idő

2,5 év

Valószínűleg a lelkiismerete is nyugodtabb lesz​

Nem azért telepítünk napelemes rendszert, mert az utóbbi években felkapott lett (mi korábban, lassan 10 éve beléptünk a piacra). Azért foglalkozunk a napenergiával, mert Magyarország éghajlati és domborzati adottságaival ezt a fenntartható energiaforrást tudjuk a leghatékonyabban kihasználni.

Ezt a cégek nemcsak az ökológiai lábnyomuk csökkenésében érzékelik, hanem abban is, hogy a beruházásuk már középtávon visszahozza az árát – hosszútávon pedig hasznot termel.

Minden telepítést évtizedekre tervezünk​

Csak olyan panelekkel és inverterekkel dolgozunk, amelyek ellenállnak az idő vasfogának (vannak kiemelt gyártóink, akik a panelekre akár 25 éves lineáris  teljesítménygaranciát adnak).

Így a telepítés gyakorlatilag kockázatmentes.

Két dologra muszáj figyelmeztetnünk

Az egyik, hogy a globális alapanyaghiány a napelemek piacára is kezd begyűrűzni, ezért várhatóan várólistás termék lesz. A másik, hogy a kereslet nemcsak a kínálatot szívja fel szivacsként, hanem a kivitelezési cégek kapacitását is hetekre, akár hónapokra leköti.

Vagyis, azok a cégek számolhatnak 1-3 hónapos átfutási idővel, akik gyorsan döntenek.

Íme néhány pletyka, ami igaz!

Megmutatjuk, hogyan spórol az energiaszámláin milliós nagyságrendben a Kurucsai Kert Kft. és a Vásárhelyi Róna Kft.

Kurucsai Kert Kft.

Az üvegházakban paradicsomot és paprikát termesztő Kurucsai Kert Kft. két rendszert is kért (2018-ban egy 43 kW-osat, 2019-ben pedig egy 50 kW-osat), amelyek az évente 105 ezer kW áram megtermelésével több mint 11 millió forintot faragnak le az energiaszámláikból. (A tulajdonosok eddig három drágulást néztek a pálya széléről.)

Áram áremelkedés előttig: 4.147.500Ft nettó, 5.267.325Ft bruttó kiadást takarított meg évente,

Áram áremelkedés után: 9.187.500 Ft nettó, 11.668.125 Ft bruttó kiadást takarítanak meg évente.

Vasarhelyi Róna Kft. 45500kW-os napelemes rendszere

Vásárhelyi Róna Kft.

A növénytermesztéssel, szárítók üzemeltetésével és szarvasmarhatartással foglalkozó Vásárhelyi Róna Kft. 2019 óta több mint 1,9 millió forintot spórol az áramszámláin évente, mert a náluk telepített rendszer a minimum napsütéses óra mellett (a környéken 2100 az átlag) előállítja a működésükhöz szükséges 45.500 kW villamos energiát.

Áram áremelkedés előttig: 1.950.000Ft nettó, 2.476.500Ft bruttó kiadást takarított meg évente,

Áram áremelkedés után: 4.500.000 Ft nettó, 5.715.000 Ft bruttó kiadást takarítanak meg évente.

Mennyibe kerülne és milyen gyorsan térülne meg Önnél a rendszer?

Ha hatékonyan szeretné csökkenteni céges energia kiadásait, akkor itt kérjen díjmentes visszahívást.

De, ha van 8 perce és fel akarja gyorsítani a folyamatot, akkor kalkulálhat rögtön egy előzetes ajánlatot is.

A kollégánk megkapja a kérését és egy pontos, az Ön cégére szabott ajánlattal fogja keresni.

Ha tovább olvas megtudhatja, más cégek mennyivel csökkentették kiadásaikat.

Az elhatározástól a rendszer ellenőrzéséig kapcsolatban leszünk

1.

Átbeszéljük az Önnek legjobb lehetőségeket

Közel 10 éves pályafutásunk alatt a családi házaktól a többcsarnokos üzemig telepítettünk már napelemrendszert, ezért tudunk a tanácsadáson gyorsan válaszolni azokra a kérdéseire is, amelyeket nem talál meg a gyakori kérdések között.

2.

Intézzük a csatlakozási engedélyt

A telepítés előtt fel kell csatlakoznia a területi áramszolgáltató hálózatra, ami csak addig megy zökkenőmentesen, amíg annak napelemrendszer befogadókapacitásai be nem telnek. Ezt az utánajárást vesszük át Öntől az Okos csatlakozási csomaggal (amiért nem számolunk fel külön díjat)

3.

Segítünk pályázatot írni

Ha borsódzik a háta az ügyintézéstől és a papírmunkától, akkor azt fogja érezni, hogy mázsás terhet veszünk le a válláról az adatok összegyűjtésével, rendszerezésével és az aktuális kormányzati előírásokhoz igazított dokumentáció kézben tartásával.

4.

Mintha a saját otthonunkon dolgoznánk

Azt várjuk a legjobban, hogy munkavédelmi sisakot vegyünk és fúrót ragadjunk, hogy az épülethez és a költségkerethez passzoló paneleket, invertereket felszereljük, majd azzal a megnyugvással köszönjünk el, hogy eggyel több fenntartható energiaellátó működik itthon.

5.

Az átadás után csendben figyeljük a rendszert

A kivitelezés utáni barátságos kézfogással sem válnak el teljesen az útjaink, mert a háttérben rendszeresen ellenőrizzük a napelemrendszere teljesítményét egy online felületen – amihez természetesen Önnek is adunk hozzáférést.

Ezek a kérdések Önben is felmerülhettek

Nincs nagyságbeli kritérium, mert a rendszert a vállalat energiaszükségletéhez igazítjuk (ezért tudjuk megígérni azt is, hogy anyagilag már középtávon megtérül). Szívünk szerint a kisebb irodaházaktól és üzemektől a több csarnokos élelmiszergyárakig, logisztikai központokig mindenhova napelemeket telepítenénk.

Többféle gyártótól szerezzük be a paneleket, tartószerkezeteket és invertereket. Ha érdeklik a szakmai részletek, akkor adja meg a telefonszámát és szívesen elmondjuk, hova melyik típust és miért ajánljuk (a lineáris teljesítménygaranciát márkától függetlenül vállaljuk).

Igen. Elég, ha tudja, hogy a kivitelezéshez pályázati forrást is szeretne bevonni és megnézzük a lehetőségeit, segítünk összeszedni, rendszerezni az adatokat, majd összekészíteni és leadni a dokumentumokat.

Elsősorban attól, hogy csak önerőből finanszírozza a projektet vagy pályázatot is igénybe vesz, illetve attól, hogy a meglévő hálózatot kell-e bővíteni.

Önerőből általában 1-2 hónap a szerződéstől a rendszer telepítésig. Ha pályázattal készül akkor az pályázat elbírálási idejétől is függ.

Az elgedélyezetési folyamat szolgáltatónként eltérhet.

Nincsen felső határa. Minél nagyobb az épület energiafogyasztása annál nagyobb kiadást fog megtakarítani vele.

Ez a szolgáltatókon múlik és ez eltérő lehet más szolgáltatói területen.  Ad-vesz mérő cserére várni kell. 3-5 hónap is lehet.

Mi kb 1-3 hónap alatt telepítjük a rendszert, de a szolgáltató engedélyezteti a rendszert.

 

Persze, mert mi is akkor vagyunk nyugodtak, ha látjuk, hogy minden rendben van a rendszerévell. Lesz egy online felületet, amit Ön is és mi is látunk, ezen tudjuk ellenőrizni a rendszer teljesítményét és így tudunk gyorsan reagálni, ha valami szokatlant tapasztal.

* A napelem panel, a panel teljesítmény és az inverter garanciális idejei gyártóktól függően eltérőek lehetnek. A garanciák időtartamát az árajánlatunkban tudjuk megadni, mikor összeállítottuk Önnek a saját rendszerét.

Igyekeztünk a kimondatlan kérdéseit is megválaszolni, de ha valamiben bizonytalan maradt, akkor csörögjön ránk a +36 (70) 940 50 60-as számon (hétköznap 8:00-16:00-ig ér el minket) vagy küldjön e-mailt a az info@jonapelem.hu-ra.