+36 (70) 940 50 60

Rezsicsökkentés napelemmel. Váltsa ki évtizedekre a villanyszámláját.

Az áram világpiaci drágulását nem tudja befolyásolni. Azt viszont eldöntheti, hogy telepít egy fenntartható rendszert, ami közel nulla költséggel gondoskodik az otthona áramellátásáról, miután visszahozta az árát.

Ugyan a megt√©r√ľl√©st befoly√°solja, hogy szald√≥ vagy brutt√≥ elsz√°mol√°sba ker√ľl, de az energiabiztons√°g√°t, amit a napelemes rendszere ad azt egy√°ltal√°n nem. K√©rjen ingyenes √°raj√°nlatot √©s k√©rdezze napelem szak√©rtŇĎnket a t√©m√°ban.

Tov√°bb olvasva meg√©rti, mi√©rt csillog egyre t√∂bb h√°ztetŇĎn napelem √©s mi√©rt telnek be hamar a kivitelezŇĎk kapacit√°sai.
Több ezer
el√©gedett csal√°d √©s c√©gvezetŇĎ
10 év
szakmai tapasztalat
IEC
European standard
Ter√ľleti napelem-szak√©rtŇĎ
aki csak az √Ėn √ľgyeire figyel
20 év *
panel garancia
25 év *
lineáris teljesítmény garancia
10 év *
inverter garancia
IdŇĎt√°ll√≥ garancia
unok√°i is √©lvezhetik elŇĎny√©t

Sem az energia√°rak, sem az infl√°ci√≥ tetŇĎz√©s√©t nem l√°tjuk

Abban viszont biztosak vagyunk, hogy min√©l elŇĎbb v√°lt valaki alternat√≠v energiaforr√°sra, ann√°l hamarabb szabadul meg egy folyamatosan emelkedŇĎ kiad√°st√≥l ‚Äď aki megfelelŇĎ napelemrendszert v√°laszt, az a megt√©r√ľl√©s ut√°n ak√°r haszonra is sz√°m√≠that.

Azért foglalkozunk közel 10 éve napenergiával, mert ezt a fenntartható energiaforrást tudjuk hatékonyan kihasználni itthon.

Nemcsak a c√©gek mŇĪk√∂d√©s√©t √©s a csal√°dok k√∂lts√©geit akarjuk kisz√°m√≠that√≥bb√° tenni, hanem az √∂kol√≥giai l√°bnyomunk cs√∂kkent√©s√©bŇĎl is ki szeretn√©nk venni a r√©sz√ľnket.

Ut√≥bbit a napenergia azzal t√°mogatja, hogy a felhaszn√°l√°s√°val a h√°zak √©s √©p√ľletek minden villanyfelolt√°ssal √©s mosogat√≥g√©p-elind√≠t√°ssal ~90%-kal kevesebb sz√©n-dioxidot termelnek a fosszilis energiaforr√°sokkal nyert √°ramhoz k√©pest.

Szint√©n a fenntarthat√≥s√°g miatt telep√≠t√ľnk minden rendszert √©vtizedekre √©s olyan k√∂r√ľltekintŇĎen, mintha a saj√°t otthonunkon dolgozn√°nk.

A biztons√°g kedv√©√©rt egy online fel√ľleten a munka befejez√©se ut√°n rendszeresen ellenŇĎrizz√ľk a rendszered teljes√≠tm√©ny√©t, hogy gyorsan tudjunk reag√°lni, ha valami szokatlant tapasztalsz.

Mi√©rt fogja 3 h√≥nap m√ļlva azt gondolni, hogy ‚Äěszerencse, hogy idŇĎben elkezdtem a projektet‚ÄĚ?

Az√©rt, mert 2020 √≥ta rekordm√©rt√©kben (kb. √©vi 150%-kal) nŇĎ a be√©p√≠tett napelemek sz√°ma. A lend√ľlet az√≥ta sem cs√∂kkent. Az √°llami t√°mogat√°sok √©s a kedvezŇĎ, szald√≥ elsz√°mol√°s miatt.

Jelenleg v√°ltozik a szald√≥ elsz√°mol√°s, ami a megt√©r√ľl√©si idŇĎt befoly√°solhatja. Viszont nappali energiafelhaszn√°l√°s mellet √©s az napelemes rendszer ny√ļjtotta energiabiztons√°g miatt, m√©g mindig az egyik legjobb befektet√©s.

Ez azzal j√°r, hogy egyes √°ramszolg√°ltat√≥ h√°l√≥zatok napelemrendszer befogad√≥k√©pess√©ge lassan betelik √©s a kivitelezŇĎ c√©gek kapacit√°sai h√≥napokra elŇĎre le vannak k√∂tve ‚Äď vagyis j√≥val hosszabb az √°tfut√°si idŇĎ.

R√°ad√°sk√©nt a glob√°lis alapanyaghi√°ny kezd begyŇĪrŇĪzni a napelempanelek, r√∂gz√≠t√©sek √©s villamos anyagok piac√°ra, ez√©rt elk√©pzelhetŇĎ, hogy nemcsak dr√°g√°bbak, hanem v√°r√≥list√°s term√©kek is lesznek.

EttŇĎl f√ľggetlen√ľl nem akarjuk s√ľrgetni

Mert vakv√°g√°nyra futhat, ha f√©linform√°ci√≥k alapj√°n v√°laszt kivitelezŇĎt, panelekre vagy intverterre.

Csak az√©rt k√©rj√ľk, hogy min√©l elŇĎbb keressen egy szimpatikus √©s megb√≠zhat√≥ tan√°csad√≥t, aki seg√≠t eligazodni a gy√°rt√≥k k√∂z√∂tt √©s kisz√°molja, mennyi idŇĎ alatt t√©r√ľlne meg a 30-40 √©vre tervezett rendszer, mert l√°tjuk a potenci√°lis √©rdeklŇĎd√©sd√∂mpinget.

¬†A c√©gv√°laszt√°sn√°l a garanci√°ra √©s a tapasztalatra nagyon figyeljen, teh√°t sz√≥laljon meg √Ėnnben a v√©szcsengŇĎ, ha p√°r √©ve alakult a c√©g (mert lehet, hogy csak a trendre √ľltek fel) vagy az √©rt√©kes√≠tŇĎ minden√°ron r√° akar s√≥zni egy-egy m√°rk√°t.

Ezen a számon elér minket hétköznap 8:00-16:00-ig

√ögy is d√∂nthet, hogy tov√°bb fizeti a dr√°gul√≥ villanysz√°ml√°kat ‚Äď vagy kiv√°r √©s tal√°n lecs√ļszik a csatlakoz√°si enged√©lyrŇĎl

De ha elhat√°rozza, hogy idŇĎben ut√°nasz√°mol, mennyi idŇĎ alatt hozn√° vissza √Ėnn√©l a napelemrendszer az √°r√°t, akkor k√©rjen d√≠j- √©s k√∂telezetts√©gmentes aj√°nlatot vagy helysz√≠ni felm√©r√©st a napelem tan√°csad√≥nkt√≥l.

Ha tetszenek a sz√°mok, akkor ŇĎ fog seg√≠teni a stresszmentes h√°l√≥zati csatlakoz√°sban, a p√°ly√°zatok meg√≠r√°s√°ban, bead√°s√°ban √©s √Ėnnel¬† lesz a telep√≠t√©s minden mozzanat√°n√°l.

Vagyis abban a nyugalomban v√°ghat bele a projektbe,
hogy egy megb√≠zhat√≥ szak√©rtŇĎ √©s egy lelkiismeretes csapat ak√°r √ļgy old meg gikszereket, hogy √Ėn nem is tud r√≥la

(mert szinte minden kivitelez√©ssel kapcsolatos terhet levesz√ľnk a v√°ll√°r√≥l).

Minden telep√≠t√©st √©vtizedekre tervez√ľnk‚Äč

Csak olyan panelekkel √©s inverterekkel dolgozunk, amelyek ellen√°llnak az idŇĎ vasfog√°nak (vannak kiemelt gy√°rt√≥ink, akik a panelekre ak√°r 25 √©ves line√°ris¬† teljes√≠tm√©nygaranci√°t adnak).

√ćgy a telep√≠t√©s gyakorlatilag kock√°zatmentes.

*Szerint√ľnk az 50%-os t√°mogat√°s a gyorsabb elb√≠r√°l√°s √©s a szald√≥s elsz√°mol√°s miatt √ľti a 100%-ost

Persze nem mindenkinél.

Ha az √°tlagn√°l kevesebbet keres, h√°tr√°nyos helyzetŇĪ ter√ľleten √©l, nem zavarja, hogy a telep√≠t√©s 1-3 h√≥nap helyett kb. 1 √©vig fog tartani, tudja, hogy a fordul√≥pontn√°l v√°llalnia kell a brutt√≥ elsz√°mol√°st √©s fel van r√° k√©sz√ľlve, hogy a t√ļljelentkez√©s miatt elutas√≠thatj√°k a p√°ly√°zat√°t, akkor hajr√°.

Ebben az esetben is sz√≠vesen lesz√ľnk a jobb keze, azaz seg√≠t√ľnk meg√≠rni a p√°ly√°zatot √©s minden krit√©riumot √©rthetŇĎen elmagyar√°zunk.

Viszont, ha van fel√ļj√≠t√°sra f√©lretett p√©nze, nincs kedve bonyolult p√°ly√°zatokat bogar√°szni, min√©l hamarabb szeretn√© drasztikusan reduk√°lni a villanysz√°ml√°j√°t √©s komolyabb rendszerm√©ret korl√°toz√°s n√©lk√ľl akar napelemet telep√≠teni (a 100%-os t√°mogat√°sn√°l 5 kW a limit) szald√≥s elsz√°mol√°sban maradva, akkor az 50%-os t√°mogat√°st √Ėnnek tal√°lt√°k ki.

(A szald√≥ elsz√°mol√°s azt jelenti, hogy az √°ramszolg√°ltat√≥ ugyanolyan √°ron ad √©s vesz √°t √°ramot ‚Äď a brutt√≥n√°l elt√©r a k√©t egys√©g√°r.)

√ćme n√©h√°ny pletyka, ami igaz!

[trustindex no-registration=google]

Kérjen díjmentes ajánlatot napelem tanácsadónktól vagy adja meg a telefonszámát és visszahívjuk

Ha hatékonyan szeretné csökkenteni otthona energia kiadásait, akkor itt kérjen díjmentes visszahívást.

De, ha van 8 perce √©s fel akarja gyors√≠tani a folyamatot, akkor kalkul√°lhat r√∂gt√∂n egy elŇĎzetes aj√°nlatot is.

A koll√©g√°nk megkapja a k√©r√©s√©t √©s egy pontos, az √Ėn ig√©nyeire szabott aj√°nlattal fogja keresni.

Az elhat√°roz√°st√≥l a rendszer ellenŇĎrz√©s√©ig kapcsolatban lesz√ľnk

1.

√Ātbesz√©lj√ľk az √Ėnnek legjobb lehetŇĎs√©geket

K√∂zel 10 √©ves p√°lyafut√°sunk alatt a csal√°di h√°zakt√≥l a t√∂bbcsarnokos √ľzemig telep√≠tett√ľnk m√°r napelemrendszert, ez√©rt tudunk a tan√°csad√°son gyorsan v√°laszolni azokra a k√©rd√©seire is, amelyeket nem tal√°l meg a gyakori k√©rd√©sek k√∂z√∂tt.

2.

Int√©zz√ľk a csatlakoz√°si enged√©lyt

A telep√≠t√©s elŇĎtt fel kell csatlakoznia a ter√ľleti √°ramszolg√°ltat√≥ h√°l√≥zatra, ami csak addig megy z√∂kkenŇĎmentesen, am√≠g annak napelemrendszer befogad√≥kapacit√°sai be nem telnek. Ezt az ut√°naj√°r√°st vessz√ľk √°t √ĖntŇĎl az Okos csatlakoz√°si csomaggal (ami√©rt nem sz√°molunk fel k√ľl√∂n d√≠jat)

3.

Seg√≠t√ľnk p√°ly√°zatot √≠rni

Ha bors√≥dzik a h√°ta az √ľgyint√©z√©stŇĎl √©s a pap√≠rmunk√°t√≥l, akkor azt fogja √©rezni, hogy m√°zs√°s terhet vesz√ľnk le a v√°ll√°r√≥l az adatok √∂sszegyŇĪjt√©s√©vel, rendszerez√©s√©vel √©s az aktu√°lis korm√°nyzati elŇĎ√≠r√°sokhoz igaz√≠tott dokument√°ci√≥ k√©zben tart√°s√°val.

4.

Mintha a saj√°t otthonunkon dolgozn√°nk

Azt v√°rjuk a legjobban, hogy munkav√©delmi sisakot vegy√ľnk √©s f√ļr√≥t ragadjunk, hogy az √©p√ľlethez √©s a k√∂lts√©gkerethez passzol√≥ paneleket, invertereket felszerelj√ľk, majd azzal a megnyugv√°ssal k√∂sz√∂nj√ľnk el, hogy eggyel t√∂bb fenntarthat√≥ energiaell√°t√≥ mŇĪk√∂dik itthon.

5.

Az √°tad√°s ut√°n csendben figyelj√ľk a rendszert

A kivitelez√©s ut√°ni bar√°ts√°gos k√©zfog√°ssal sem v√°lnak el teljesen az √ļtjaink, mert a h√°tt√©rben rendszeresen ellenŇĎrizz√ľk a napelemrendszere teljes√≠tm√©ny√©t egy online fel√ľleten ‚Äď amihez term√©szetesen √Ėnnek is adunk hozz√°f√©r√©st.

Gyakran felmer√ľlŇĎ k√©rd√©sek √©s √©rthetŇĎ v√°laszok

Az√©rt pr√≥b√°ljuk s√ľrgetni a d√∂nt√©st, hogy m√©g szald√≥ elsz√°mol√°sban maradjon √©s elker√ľlje, hogy a h√°l√≥zat t√ļlterhelts√©ge miatt lemaradjon a napelemrendszer telep√≠t√©s√©rŇĎl.

T√∂bbf√©le gy√°rt√≥t√≥l szerezz√ľk be a paneleket, tart√≥szerkezeteket √©s invertereket. Ha √©rdeklik a szakmai r√©szletek, akkor adja meg a telefonsz√°m√°t √©s sz√≠vesen elmondjuk, hova melyik t√≠pust √©s mi√©rt aj√°nljuk (a line√°ris teljes√≠tm√©nygaranci√°t m√°rk√°t√≥l f√ľggetlen√ľl v√°llaljuk).

Ezzel azt garant√°ljuk, hogy a panel termel√©si teljes√≠tm√©nye a k√∂vetkezŇĎ 25 √©vben nem esik 80% al√°.

ElsŇĎsorban att√≥l, hogy csak √∂nerŇĎbŇĎl finansz√≠rozza a projektet vagy p√°ly√°zatot is ig√©nybe vesz, illetve att√≥l, hogy a megl√©vŇĎ h√°l√≥zatot kell-e bŇĎv√≠teni.

√ĖnerŇĎbŇĎl √°ltal√°ban 1-2 h√≥nap a szerzŇĎd√©stŇĎl a rendszer telep√≠t√©sig. Ha p√°ly√°zattal k√©sz√ľl akkor az p√°ly√°zat elb√≠r√°l√°si idej√©tŇĎl is f√ľgg.

Az elgedélyezetési folyamat szolgáltatónként eltérhet.

Att√≥l f√ľgg, hogy t√°mogat√°st is ig√©nyelsz-e. A 100%-osn√°l van egy 5 kW-os korl√°t, az 50%-osn√°l √©s az √∂nerŇĎbŇĎl finansz√≠roz√°sn√°l viszont a csal√°di h√°zakn√°l √°tlagosan sz√ľks√©ges 15 kW-os rendszer is gond n√©lk√ľl telep√≠thetŇĎ.

Igen. El√©g, ha tudja, hogy a kivitelez√©shez p√°ly√°zati forr√°st is szeretne bevonni √©s megn√©zz√ľk a lehetŇĎs√©geit, seg√≠t√ľnk √∂sszeszedni, rendszerezni az adatokat, majd √∂sszek√©sz√≠teni √©s leadni a dokumentumokat.

Az√©rt, mert az 50%-os t√°mogat√°sn√°l l√©nyegesen kevesebb krit√©riumnak kell megfelelni √©s gyors az √ľgyint√©z√©s, m√≠g a teljes t√°mogat√°sra k√©tszeres t√ļljelentkez√©s van, ez√©rt a kivitelez√©s p√°r h√≥nap helyett kb. 1 √©v.

Jelenleg nincsen nyitott 100%-os √°llami t√°mogat√°s.¬† Amint lesz persze, sz√≠vesen ‚Äď k√ľl√∂n√∂sen az√©rt, mert ezek meg√≠r√°s√°hoz j√≥l j√∂n a tapasztalat. Csak arra sz√°m√≠ts, hogy itt nagy adag t√ľrelemre lesz sz√ľks√©ged, mert csak a dokument√°ci√≥ √©s az elb√≠r√°l√°s is h√≥napokig eltarthat ‚Äď a kivitelez√©sre pedig csak ezut√°n ker√ľl sor.

Ez a szolg√°ltat√≥kon m√ļlik √©s ez elt√©rŇĎ lehet m√°s szolg√°ltat√≥i ter√ľleten.¬† Ad-vesz m√©rŇĎ cser√©re v√°rni kell. 3-5 h√≥nap is lehet.

Mi kb 1-3 h√≥nap alatt telep√≠tj√ľk a rendszert, de a szolg√°ltat√≥ enged√©lyezteti a rendszert.

 

Persze, mert mi is akkor vagyunk nyugodtak, ha l√°tjuk, hogy minden rendben van a rendszer√©vell. Lesz egy online fel√ľletet, amit √Ėn is √©s mi is l√°tunk, ezen tudjuk ellenŇĎrizni a rendszer teljes√≠tm√©ny√©t √©s √≠gy tudunk gyorsan reag√°lni, ha valami szokatlant tapasztal.

* A napelem panel, a panel teljes√≠tm√©ny √©s az inverter garanci√°lis idejei gy√°rt√≥kt√≥l f√ľggŇĎen elt√©rŇĎek lehetnek. A garanci√°k idŇĎtartam√°t az √°raj√°nlatunkban tudjuk megadni, mikor √∂ssze√°ll√≠tottuk √Ėnnek a saj√°t rendszer√©t.