Napenergia Plusz Program 2024, vissza nem térítendő támogatás energiatárolóval ellátott napelem rendszerekre,

66%-os napelem támogatás.

Akik gyorsan lépnek, most akár 5 millió Ft kaphatnak komplett, energia tárolásra is alkalmas napelem rendszerre!

FONTOS: a szűkös felkészülési időre (2024. január 15.), a nagyfokú érdeklősére és a VÉGES támogatási forrásra tekintettel, cégünk előzetes árajánlatot ad, hogy Ön is időben és nagyobb eséllyel tudjon pályázni a támogatásra!

Itt kérjen visszahívást!

Több ezer
elégedett család és cégvezető
+10 év
szakmai tapasztalat
IEC
European standard
Területi napelem-szakértő
aki csak az Ön ügyeire figyel
20 év *
panel garancia.
30 év *
lineáris teljesítmény garancia
10 év *
inverter garancia
Időtálló garancia
unokái is élvezhetik előnyét.
Az állami támogatással biztosított

Napenergia Plusz Program 2024 a teljes napelemes rendszer beruházási költségeinek

66%-át finanszírozza!

Az Európai Unió által nyújtott támogatások megszűnhetnek, és a jövőben nem várható hasonlóan jelentős támogatás.

A napelem iparág szereplői egyetértenek abban, hogy az időzítés kulcsfontosságú: „MOST VAN ITT AZ IDEJE” – ez az ideális időpont a napelemek telepítésének megkezdésére.

További pozitív hír, hogy 2024 januárjától újra lesz lehetőség az energia visszatáplálásra, ami ismételten vonzóvá teszi a napelemes rendszereket mint befektetést!

Mit kell tudni a Napenergia Plusz Program 2024-ről?

(Legfrissebb információk : 2023.12.04)
 • 65%-ról -> 66%-ra módosított az állam a támogatás mértékét.
 • A támogatás mértéke a beruházás költségeinek maximum 66%-a, de legfeljebb 5 millió forint, azaz a beruházás maximum 7,5 millió forint lehet!
 • A pályázati keretösszeg 75,8 milliárd forint.
 • Maximum 15.160 háztartás számára teszi lehetővé a beruházást.
 • Az elbírálásnál a jelentkezés sorrendje számít!
 • A támogatás igényléséhez szükséges előregisztrációra 2024. január 15-től van lehetőség (korábbi tapasztalatok alapján nagyon sokan fogják benyújtani a kérelmet, már az első napon).
 • Minimum 4 kW-os, maximum 5 kW-os inverterrel rendelkező napelemes rendszerre lehet támogatást igényelni.
 • A napelemek teljesítménye az inverter teljesítményének maximum 120%-a lehet (pl. 5 kW-os inverter esetén ez 6 kW-ot jelent).
 • Valamint egy ehhez tartozó, minimum 7,5 kWh, maximum 10 kWh-ás tárolórendszerre (akkumulátorra) lehet pályázni.
 • Olyan magyar állampolgársággal rendelkező ingatlan tulajdonosok vagy haszonélvező magánszemélyek, akik rendelkeznek adózazonosító jellel (tehát cégek és külföldi állampolgárok nem pályázhatnak és az ingatlan tulajdonosai között sem lehetnek).
 • Akinkek nincs adó vagy köztartozása (nem nem lehet 60 napot meghaladó lejárt adó- vagy adók módjára behajtható köztartozásuk, kivéve ha az adóhatóság fizetési halasztást vagy részletfizetést engedélyezett.)
 • Akinek nincs folyamatban lévő napelem beruházása.

Nem jogosult támogatási kérelmet benyújtani, akinek:

 • lejárt esedékességű, 60 napot meghaladó adó- vagy adók módjára behajtható köztartozása áll fenn, kivéve, ha az adóhatóság számára fizetési halasztást vagy részletfizetést engedélyezett, illetve akinek az Európai Unió tradicionális saját forrásai címen tartozása van;
 • amennyiben a lakóingatlan vállalkozás (egyéni vállalkozás, egyéni cég, közkereseti társaság, betéti társaság, kft., zrt. stb.) székhelye, telephelye, fióktelepe;
 • amennyiben a lakóingatlan tulajdonosai között vállalkozás (egyéni vállalkozás, egyéni cég, közkereseti társaság, betéti társaság, kft., zrt. stb.) is van.

Több lehetőség is van arra vonatkozóan, hogy Önnek mikor és mennyit kell fizetnie. Ami azonban minden lehetőségben közös, az a kifizetések ütemezése.

Három ütemben történnek kifizetések:

 • Előlegfolyósítás: vállalkozói szerződés alapján történik, amit vagy Ön fizet, vagy a Támogató (azaz az állam). Ennek mértéke attól függ, hogy ki fizet.
 • Időközi kifizetés: Készre jelentéskor a kivitelező a vállalkozási szerződésben rögzített bruttó vállalási ár 80%-áról állítja ki a részszámláját és ezt kell kiegyenlíteni, amit a Kedvezményezett és a Támogató közösen fizet.
 • Záró kifizetés: Az elosztóhálózat üzemeltető (DSO – azaz az áramszolgáltatója) általi átvétel és üzembe helyezés igazolását követően a kivitelező a vállalkozási szerződésben rögzített bruttó vállalási ár 20%- áról állítja ki a végszámláját, amelynek kifizetése szintén megoszlik a pályázó és a támogató között.
  Az előkészítési és pályázati összegek támogatott hányadát (66%) utólag fizeti a Támogató a pályázónak.

Velünk több eséllyel indulhat a támogatásért!

A Greensys Electric Kft. több, mint 10 éves napelem-kivitelezői tapasztalatával valamint hozzáértő, rutinos ügyintézési folyamataival Ön is nagyobb eséllyel indulhat a támogatás megszerzéséért!

Ha már Ön is vett részt bármilyen más pályázott, pontosan tudja, mennyi lépésen, adminisztrációval terhelt folyamaton, hivatalos engedélyeztetéseken, hiánypótlásokon, tisztázó kérdéseken kell keresztül menni, mire egy pályázat leadásra kerül.

Ezért mi, minden lépésnél támogatjuk, és minden olyan terhet leveszünk a válláról, amiben nem Önnek kell eljárnia és szakszerű ügyintézésükkel, kényelmesen hozzájuthat a energiatárolós napelemes rendszeréhez.

Miben fogunk Önnek segíteni?

Lépésről-lépésre, az alábbi feladatokat vesszük le az Ön válláról:
1. lépés: HMKE igénybejelentés

Cégünk AZONNAL felveszi a kapcsolatot az illetékes áramszolgáltatóval és elvégezzük a HMKI igénybejelentést.

2. lépés: tulajdoni lap digitális iktatása

Amint megvan az ingatlan tulajdoni lapja, ahol a pályázat keretében a napelemes rendszert szeretné üzemeltetni. Feltöltheti az Ön számára létrehozott ügyfél fiókunkban, hogy hatékony és gyors legyen az ügyintézés.

3. lépés: pályázati adatok kitöltése

Az egyik legfontosabb lépés, ami miatt sok hiánypótlási kérelem érkezik, ha ezek az adatok nem helyesen kerülnek kitöltésre. Kollégánk ebben is szakszerű segítséget nyújt az Ön számára.

4. lépés: előregisztráció elindítása.

Ezt Önnek kell megtennie a saját Ügyfélkapujából: Megindítani az előregisztrációt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal felé. Itt csak információval tudjuk segíteni Önt, hogy pontos adatokkal tudja kitölteni az űrlapot.

5. lépés: költségvetés megírása

Ezt kizárólag olyan napelem kivitelezésben jártas cégek tudják szakszerűen elvégezni, mint a mi cégünk.

6. lépés: hivatalos folyamatok menedzselése

Az elektronikus támogatási kérelemben, a határidőn belüli engedélyeztetésben és a hatályos jogszabályoknak megfelelő szerződésben is segítséget nyújtunk az Ön számára.

7. lépés: hiánypótlás, tisztázó kérdés

Ugyan ezt szintén Önnek kell elvégezni az Ügyfélkapun keresztül de reményeink szerint erre a lépésre nem lesz szükség.

Miért most kell lépni?

Ha ezt az oldalt böngészi biztos, hogy nagyon szeretne napelemes rendszert, és nagyon valószínű, hogy ezt támogatással kívánja megvalósítani. A vissza nem térítendő 66%-os támogatás kiváló lehetőség erre.

Viszont Ön nincs ezzel egyedül : Betáplálási-STOP feloldásával számos ember várja izgatottan, hogy napelemes rendszert telepíthessen betáplálással.

A támogatási keret összege a várhatóan 15.160 pályázónak lesz elegendő – ha minden pályázó egyszerre kezdi el ostromolni a telepítő vállalatokat, akkor jelentős késések várhatóak.

Ezért nagyon fontos, hogy Ön időben kézhez kapja a rendszer ajánlatát és megtegye az első szükséges lépéseket a támogatásért.

Miben tudunk segíteni?

 • Elküldjük Önnek rendszer ajánlatát, ami szükséges a támogatás megszerzéséhez.
 • Látni fogja azt a modern energiatárolóval ellátott napelemes rendszert, amit Önhöz telepítünk.
 • Napelem szakértőnk, tájékoztatja minden fontos tudnivalóról.
 • GYORSASÁG, 10+ ÉV SZAKÉRTELME, MEGBÍZHATÓSÁG, tekintettel arra, hogy a rendelkezésre álló keret véges és nem tűnik soknak a kereslet mértékét figyelembe véve – érdemes gyorsan felkészülni!

Miért a GreenSys Electric?

10+ év

Szakmai tapasztalat

Prémium napelemes rendszerek

A világ legjobb márkáit használjuk a telepítések során.

Kimagasló GARANACIÁK

A világ legjobb márkáit alkalmazzunk a telepítéseink során.

Területi szakértő

Felkészült Napelem szakértőink legjobb tudásuk szerint azon dolgoznak, hogy Önnek kényelmes és átlátható legyen minden folyamatrész.

Az elhatározástól a rendszer ellenőrzéséig kapcsolatban leszünk

1.

Átbeszéljük az Ön számára legmegfelelőbb lehetőségeket

Több, mint 10 éves pályafutásunk során a családi házaktól a többcsarnokos üzemig telepítettünk már napelemrendszert, ezért tudunk a tanácsadás alkalmával gyorsan válaszolni azokra a kérdéseire is, amelyeket nem talál meg a gyakori kérdések között.

2.

Intézzük a csatlakozási engedélyt

A telepítés előtt fel kell csatlakoznia a területi áramszolgáltató hálózatra, ami csak addig megy zökkenőmentesen, amíg annak napelemrendszer befogadókapacitásai be nem telnek.

4.

Mintha a saját otthonunkon dolgoznánk

Égünk a tettvágytól, hogy munkavédelmi sisakot vegyünk fel és fúrót ragadjunk, hogy az ingatlanhoz és a költségkerethez passzoló paneleket, invertereket felszereljük, majd azzal a megnyugvással köszönjünk el, hogy ismét eggyel több, a fenntarthatóságot szolgáló energiaellátó működik .hazánkban

5.

Az átadás után csendben figyeljük a rendszert

A kivitelezés utáni barátságos kézfogással sem válnak el teljesen útjaink, mert a háttérben rendszeresen ellenőrizzük a napelemrendszere teljesítményét egy online felületen – amihez természetesen Önnek is adunk hozzáférést.

Csak a prémium napelem és inverter gyártókkal dolgozunk.

Így dolgozunk a projekteken (a következő akár az Öné is lehet)

Így néznek ki az általunk telepített napelemrendszerek